DIGNITY - investiční uskupení firem | Organizujeme anketu Česká hra roku 2016
57707
post-template-default,single,single-post,postid-57707,single-format-standard,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Organizujeme anketu Česká hra roku 2016

Společnost TISCALI MEDIA, a.s. rozšířila svou působnost do oblasti eventů a stala se organizátorem prestižní ankety Česká hra roku.

Anketa vznikla v roce 2010, kdy ji založilo profesní vývojářské sdružení České hry a oceňuje nejlepší videohry vyvinuté v České republice. Společnost TISCALI MEDIA, a.s., si jako vydavatel herního webu Games.cz a časopisu LEVEL, klade za cíl zvýšit povědomí o české herní tvorbě mezi širokou veřejností.

Slavnostní večer spojený s předáváním cen se odehrál 10. února 2017 v pražském Divadle Bez zábradlí za účasti hostů z řad herních vývojářů, novinářů a obchodních partnerů. Role moderátorů se ujali herní novinář a moderátor Lukáš Grygar a populární youtuber Jirka Král.

V hlavní kategorii ankety Česká hra roku 2016 zvítězila hra Samorost 3 od studia Amanita Design. Nejlepší hrou roku pro mobilní platformy se stal titul Chameleon Run. Uspěly i hry Dark Train, Warfriends, Brány Skeldalu 3 a American Truck Simulator.

Generálním partnerem ankety Česká hra roku 2016 byla společnost Alza.cz. Partnery ankety byli AW Graph, Autodesk, Casual Connect, Zetko, ARBOmedia, TISCALI MEDIA a České hry. Mediálními partnery pak Games.cz, LEVEL, Radio Wave, Tiscali.cz, Booom.cz a Humr.cz.

Podle údajů organizátorů vzniklo v České republice v minulém roce 35 nových her, které si zahrálo více než 10 milionů hráčů z celého světa. Celkem se v ČR věnuje hernímu vývoji více než 1100 herních vývojářů ve 47 aktivních týmech.

Kompletní výsledky České hry roku 2016

Největší naděje – WarFriends, About Fun

Nejlepší audio doprovod – Samorost 3, Amanita Design

Nejlepší vizuální stránka – Dark Train, Paperash Studio

Nejlepší příběh – Brány Skeldalu 3: Sedm mágů, Napoleon Games

Nejlepší herní design – Chameleon Run, Hyperbolic Magnetism

Největší technologický přínos – American Truck Simulator, SCS Software

Mobilní hra roku 2016 – Chameleon Run, Hyperbolic Magnetism

PC a konzolová hra roku 2016 – Samorost 3, Amanita Design

Česká hra roku 2016 – Samorost 3, Amanita Design

Sín slávy českých her – František Fuka, Miroslav Fídler a Tomáš Rylek

O Tiscali Media, a.s.:

Skupina TISCALI MEDIA, a. s. je tradičním provozovatelem internetových médií a služeb, které měsíčně oslovují 4,3 milionu uživatelů. Kromě vlastního zpravodajství, komentářů a rozhovorů nabízí i specializované weby o vědě (Nedd.cz), videohrách (Games.cz), celebritách (Osobnosti.cz), financích (Našepeníze.cz) a filmech (Dokina.cz).

Součástí skupiny jsou i populární služby jako Tiscali E-mail, datové úložiště Úschovna.cz nebo srovnávač energií Srovnám.cz.

Od roku 2014 patří do skupiny i společnost ARBOmedia, s.r.o., jedno z nejvýznamnějších media zastupitelství na českém trhu.

Kontakt pro média:

Barbora Žákovcová
tel.: +420 730 132 520
e-mail: barbora.zakovcova@tiscalimedia.cz
web: https://www.tiscalimedia.cz